תלמיד באוניברסיטה העברית
תארים
מסלול הלימודים
רישום תכנית לימודים
לימודי חובה כלל אוניברסיטאיים
קורסים
בחינות וציונים
מטלות בכתב
קביעת ממוצע ציונים
חזרה על קורס
תנאי מעבר
משך הלימודים, הפסקת לימודים וחידושם
זיכויים אקדמיים
זכאות לתואר
אישורי לימודים
תלמידים מצטיינים
העברת מידע על תלמידים
זכויות יוצרים של תלמידים
חובות המורה בנושאי הוראה ובחינות
בחינות וציונים
בפרק זה ניתנים עיקרי הנהלים הכלליים הנוגעים להוראה וללימודים באוניברסיטה. כללים נוספים ומחייבים שהם ייחודיים לפקולטה ולמסגרת הלימודים של התלמיד/ה, מופיעים בפרק זה ומסומנים בצבע ירוק. פרטים נוספים ניתן לקבל במזכירויות לענייני הוראה ותלמידים. הערה: בכל מקום שכתוב "תלמיד" הכוונה גם לתלמידה.

7.1  תנאים להשתתפות בבחינה
תלמידים רשאים להשתתף בבחינה, רק אם מילאו אחר כל התנאים המפורטים להלן:
א.  הקורס רשום בתכנית הלימודים שלהם. תלמיד שנבחן מבלי שהיה רשום לקורס – לא תיבדק בחינתו.
ב.  מולאו כל הדרישות האקדמיות של הקורס עד למועד הבחינה.
ג.  הצגת כרטיס סטודנט עם תמונה או תעודה מזהה רשמית בעלת תמונה.
 
7.2 מועדי הבחינות, קביעת לוח הבחינות ופרסומו
7.2.1  בחינות סיום קורס ייערכו בשני מועדים: מועד רגיל (מועד א') ומועד נוסף (מועד ב').
7.2.2 בחינות יתקיימו במועדים שלא יפגעו במהלך התקין של הלימודים הסדירים. ככלל, אין לקיים בחינות סיום קורס בתקופת הלימודים. במקרים חריגים, מוסמך הדיקן (ראש ביה"ס) לאשר בחינה בשיעור האחרון של קורס ובתנאי שהשיעור הוחזר לתלמידים. כמו כן, פקולטה רשאית לקיים בחינות מועד ב' של קורסי סמסטר א' במהלך סמסטר ב' בימי חמישי אחר הצהריים, ששי או ראשון בבוקר.
7.2.3 מועד א' לבחינה יתקיים סמוך לסיום הקורס. המועד הרגיל של קורס שהסתיים בסמסטר הראשון יתקיים בחופשת הסמסטר, ושל קורס שהסתיים בסמסטר השני-  במשך ארבעת השבועות הראשונים של החופשה השנתית.
7.2.4 כככלל, מומלץ לתלמיד להשתתף בבחינות במועד א'. תלמיד שלא ניגש למועד א', בין מחמת אילוצים של המערכת (כמו מועדי בחינות חופפים) ובין מחמת סיבות אישיות, זכאי לגשת למועד ב'. גם תלמיד שנבחן במועד א' ורוצה לשפר את ציונו רשאי לחזור ולהיבחן במועד ב' – והציון האחרון הוא הקובע.  השתתפות בבחינה במועד ב' מותנית בהרשמה מראש.
7.2.5 לוח הבחינות ייקבע מראש ויפורסם לידיעת התלמידים לקראת תקופת הרישום לקורסים.
7.2.5.1 לוח בחינות אישי – לוח הבחינות האישי של התלמיד יוצג ב"אתר מידע אישי"  באינטרנט.
7.2.5.2 מועד בחינה בקורס – יוצג כחלק מפרטי הקורס במסגרת השנתון האוניברסיטאי באתר האינטרנט.
 
7.3  שאלוני הבחינות 
7.3.1  שאלוני הבחינה במועדים א' וב' יהיו באותה רמת קושי ושווי מתכונת. מורה הקורס/ מרכז הקורס המבקש לחרוג מכלל זה על פי שיקול דעתו האקדמי במועד ב' יפנה בבקשה אל ועדת ההוראה של הפקולטה. 
7.3.2 שאלון הבחינה יהיה זהה עבור כל הקבוצות של הקורס.
אם השוני בין הקבוצות מחייב הכנת שאלוני בחינה שונים יפוצל הקורס מלכתחילה לקורסים שונים.
7.3.3 משקלו היחסי של כל פרק או שאלה בבחינה יצוין בטופס הבחינה. אם לא נקבע המשקל, יהיה משקלן  של כל השאלות שווה.
 
7.4 מועד בחינה מיוחד – (מועד ג')-  זכאי למועד מיוחד:
(א) תלמיד שלא נבחן במועד א' או במועד ב' בגלל שירות מילואים פעיל ביום הבחינה, או בגלל ששרת במשך 18 יום במהלך הסמסטר שלפני הבחינה.
(א.1.) תלמיד  ששירת במילואים 4 ימים ומעלה בתקופת הבחינות או בשבועיים לפניהם זכאי להיבחן במועד בחינה מיוחד בכל בחינה שתתקיים בטווח מספר ימים מתום שירותו לפי הנוסחה כלהלן: מספר ימי מילואים כפול 0.8.
(ב) תלמידה שלא נבחנה במועד א' או במועד ב'  בשל בעיה שהתעוררה עקב הריון או בשל טיפולי פוריות או תלמידה שילדה עד ששה שבועות  לפני מועד הבחינה או ( להבדיל) שהפילה עד שבועיים לפני מועד הבחינה.
(ג) תלמיד שלא נבחן במועד א' או במועד ב' בבחינה שהחלה מהשעה 14:00 ואילך ביום צום דתי, כולל ח' באב.
7.4.1  ועדת ההוראה של הפקולטה נותנת הקורס, או מי שהוסמכו מטעמה של ועדת הוראה זו, רשאים לאשר בחינה במועד מיוחד על פי שיקול דעתם.
7.4.1.1  בקורס שירות הניתן על ידי פקולטה אחת לאחרת רשאית ועדת ההוראה של הפקולטה הנותנת להסמיך את הפקולטה המקבלת לקבל החלטות בנושא זה.
7.4.2  יש להגיש בקשה למועד מיוחד בצירוף אישורים רשמיים לא יאוחר משבוע אחרי פרסום ציוני מועד ב' של הבחינה.
7.4.3  תלמיד שאושרה לו בחינה במועד מיוחד, אבל לא הופיע לבחינה ולא הודיע על כך  מראש (עד שבוע לפני מועד הבחינה), יקבל ציון 0 בבחינה.
7.4.4  הציון הקובע- בכל מקרה בין אם נבחן התלמיד במועד ב' או במועד המיוחד, ציון  הבחינה האחרון הוא הציון הקובע.
 

בפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע הסיבות הבאות אינן מהוות הצדקה לאישור מועד מיוחד ועליהן למצוא את פתרונן במועדי הבחינות הרגילים:
 
א. רצון לשפר ציון (כולל ציון נכשל) שקיבל התלמיד באחד (או יותר) משני מועדי הבחינות הרגילים.
ב. סמיכות בין מועדי בחינות בקורסים שונים המופיעים בתכנית הלימודים שבחר התלמיד.
ג.  מחלה של התלמיד או של בן משפחתו.
ד. שמחה (של התלמיד או של בן משפחתו) או אבל (על בן משפחה).
 
 
7.5  ניהול הבחינה
7.5.1  על התלמיד להיות בכניסה לאולם הבחינות 15 דקות לפני תחילת הבחינה.
7.5.2   תעודת סטודנט בעלת תמונה או תעודה מזהה רשמית עם תמונה תיבדק במהלך הבחינה.
7.5.3  תלמיד המאחר לבחינה למעלה מ-30 דקות, לא יורשה להיבחן בה.
7.5.4  תלמיד ישב באולם הבחינה בהתאם להוראות המשגיחים. המשגיח רשאי, לפי שיקול דעתו, להעביר תלמיד ממקומו למקום אחר בכל עת.
7.5.5   אין להשתמש בבחינה במחברות ובספרים אלא אם כן הותר הדבר מפורשות. כמו כן, אין להשתמש במכשירים אלקטרוניים (כגון, טלפונים ניידים, מחשבים ניידים, מחשבי כף יד). כל החפצים ירוכזו באולם הבחינה בהתאם להוראות המשגיחים.
7.5.6  חומר עזר מותר: לקראת הבחינה יודיע המורה מהו חומר העזר המותר בבחינה, וכן ירשום זאת בשאלון הבחינה. כאשר מדובר בפרסומים, השימוש בהם יותר רק בתנאי שאין בהם כל רישומים, פתקים וכיו"ב.
7.5.7  תלמיד לא יורשה לעזוב את אולם הבחינה, שלא על מנת לחזור,  מסיבה כלשהי, אלא כעבור 30 דקות לפחות אחרי חלוקת השאלונים. יהיה עליו להחזיר למשגיחים את השאלון ואת מחברת הבחינה והוא ייחשב כמי שהשתתף בבחינה.
7.5.8   ככלל, אסור לתלמיד לצאת לשירותים במהלך הבחינה, אלא בהפסקה מתוכננת (בחינה מפוצלת). הפקולטות תקבענה סידורים למקרים חריגים בהתאם לאפשרויותיהן.
7.5.9 אסור לנבחנים לשוחח ביניהם או להעביר חומר כלשהו זה לזה.
7.5.10 יש לכתוב את התשובות בעט, בכתב ברור ונקי, על עמוד אחד של כל דף. אין לכתוב בשוליים. טיוטה תיכתב רק על צדו השני של הדף, שכותרתו "טיוטה". 
7.5.11 אסור לתלוש דפים ממחברת הבחינה ואסור להוסיף דפים למחברת הבחינה.
7.5.12 במקרה של הפרת ההוראות והתקנות, יגיש המשגיח תלונה לוועדת משמעת (תקנון המשמעת מתפרסם בשנתוני הפקולטות ובאינטרנט). בכל מקרה, משגיח אינו רשאי להפסיק את כתיבת הבחינה ע"י התלמיד.
7.5.13 עם סיום הבחינה, יש למסור למשגיח את המחברת (ובכלל זה את שאלון הבחינה אם יידרש) ולעזוב בשקט את אולם הבחינה.
7.5.14 נוכחות המורה באולם הבחינה– מורה הקורס אחראי לניהול הבחינה. הוא  יהיה באולמות הבחינה ככל הדרוש לניהולה התקין של הבחינה ולהבהרת שאלות הבחינה, ויהיה זמין במהלך הבחינה בקרבת מקום כדי להגיע אל האולם וכדי להשיב על שאלות התלמידים או המשגיחים. אם נבצר מהמורה לעשות זאת, מחובתו למנות ממלא מקום. במקרה של הפרה חמורה של ההוראות, המורה או נציגו רשאי אף להפסיק את כתיבתה של בחינה על ידי תלמיד ובלבד שהדבר נחוץ למניעת הפרעה לנבחנים האחרים. במקרה כזה יגיש המורה תלונה לוועדת המשמעת.
7.5.15 משך הבחינה- משך הזמן המוקצב לבחינה יצוין על גבי שאלון הבחינה ולא יעלה על 3 שעות. הדיקן רשאי לתת אישור חד-פעמי לבחינה ארוכה יותר. בחינה שאורכה עולה על 3 שעות תפוצל לשני שאלונים, והחלק השני יתקיים לאחר הפסקה. הבחינה לתלמידים שאינם דוברי עברית ולתלמידים לקויי למידה, תוארך כמפורט בסעיפים הבאים.
 
7.5.16 מבחני ביניים ובחנים
בפקולטה למדעי הטבע מורה רשאי לקיים מבחני ביניים בקורס. מבחני ביניים יהיו מאחד הסוגים הבאים:
o       מבחן ביניים אחד, שיתקיים במועד אחד במהלך הסמסטר. על קיומו של המבחן יודיע המורה מראש בתכנית הקורס ויקבע את מועדו בזמן אחד השעורים של הקורס או ביום א' כלשהו במהלך הסמסטר, בין השעות 08:00-10:00, בתיאום עם מזכירות הפקולטה. המורה יקבע מראש את משקלו של מבחן הביניים, שלא יעלה על 25% מהציון הסופי (שונה מ- 20% ל- 25%), וישוקלל כציון מיטיב בלבד. לא יתקיים מועד ב' למבחן הביניים.
מספר בחני ביניים קטני היקף, שיתקיימו במהלך הסמסטר כחלק מהשעור או התרגיל של הקורס. משקלם הכולל של בחני הביניים בציון הסופי לא יעלה על 25%. המורה יקבע מראש את אופן שקלול הבחנים ויודיע על כך בתכנית הקורס (כמה בחנים ייחשבו בשקלול הציון הסופי ו/או מהו משקלם של הבחנים).
 
7.6  סידורים מיוחדים לתלמידים המתקשים בשפה העברית
תלמידים בשנת הלימודים הראשונה באוניברסיטה, ששפת לימודיהם הקודמת - בארץ או בחו"ל - לא הייתה עברית, יכתבו את הבחינות בעברית, אולם יקבלו הארכת זמן לבחינה בהיקף של 15 דקות לכל שעת בחינה. כמו כן, הם יורשו להשתמש במילונים ויקבלו עזרה מיוחדת מהמורה להבנת השאלונים.הפקולטות יוכלו להציע סידורים נוספים כדי להקל על תלמידים, המתקשים בשפה העברית, תוך שימת לב למניעת אפליה בין תלמידים המקבלים תוספת זמן ואלה שאינם מקבלים תוספת זמן.
 
7.7. סטודנטים עם לקויי למידה
7.7.1 סטודנט, המבקש התאמות בגין לקות למידה, יגיש בקשה להתאמות בצרוף דו"ח אבחון באמצעות מזכירות ההוראה של הפקולטה, בה הוא לומד. הבקשה תועבר על ידי מזכירות זו ליחידה האוניברסיטאית לאבחון ולתמיכה בסטודנטים עם לקויי למידה (להלן, היחידה). הסטודנט יגיש את בקשתו במהלך החודש הראשון ללימודיו באוניברסיטה העברית.
7.7.2  תנאי מקדים לבקשת התאמות הוא אבחון מהימן, תקף ועדכני, אשר ניתן על ידי מאבחן מוכר כהגדרתו בחוק. האבחון יתאר את קשייו של הסטודנט בהווה, מקורותיהם והשלכותיהם על תפקודו האקדמי (ראה פירוט 7.7.6).
7.7.3  אבחון, שנעשה במכון האבחון של היחידה, לא יחויב בבדיקה והמלצותיו יועברו ישירות לטיפול במזכירות ההוראה של הפקולטה בה לומד הסטודנט. היחידה לא תמליץ על מוסדות אבחון חיצוניים. היחידה רשאית שלא לקבל את ההמלצות באבחון חיצוני- כולן או מקצתן – או לדרוש מן הסטודנט אבחון נוסף.
7.7.4  היחידה תבחן את הבקשות ותחליט אם ואלו התאמות יש להעניק לסטודנט במסגרת לימודיו באוניברסיטה העברית. קביעת ההתאמות תיעשה עבור כל סטודנט באופן אישי, בהתאם לפרופיל התפקודי שלו ובהתחשב באופיין ובמטרתן של הבחינות והמטלות הנדרשות במסגרת לימודיו באוניברסיטה. במידת הצורך תבדוק היחידה עם הפקולטה את אופי הבחינות ורמת הישימות. הקביעה הסופית עבור זכאות להתאמות תיעשה על ידי היחידה. יישום ההמלצות להתאמות הוא באחריות הפקולטה. תשובת היחידה תינתן תוך 30 יום ממועד הגשת הבקשה על ידי הסטודנט, תהיה מנומקת ותימסר לסטודנט באמצעות מזכירות ההוראה של הפקולטה.
7.7.5  הסטודנט רשאי להגיש ערעור על החלטת היחידה לגבי זכאותו להתאמות. הערעור יוגש באמצעות מזכירות ההוראה של הפקולטה לדיקנט הסטודנטים. ועדת הערעורים תקבל החלטה ותשלח את החלטתה המנומקת לתלמיד תוך 15 יום מיום הגשת הערעור, באמצעות מזכירות הפקולטה. ועדת הערעורים תורכב משלושה חברים לפחות; בראשה יעמוד דיקן הסטודנטים וחבריה ימונו על ידי הרקטור.
7.7.6 אבחון תקף בהתאם לדרישות החוק:
כאבחון תקף יחשב אבחון שנעשה בחמש השנים האחרונות על ידי מאבחן מוכר כהגדרתו בחוק, כלומר:
·        פסיכולוג מומחה
·        בעל תואר מוסמך בלקויות למידה ממוסד על תיכוני.
·        בעניין הפרעות קשב וריכוז – רופא מומחה בנוירולוגיה, בפסיכיאטריה, בנוירולוגית ילדים, בפסיכיאטריה של הילד והמתבגר, או רופא מומחה ברפואת ילדים בעל ניסיון של שלוש שנים לפחות בתחום התפתחות הילד.
·        לעניין דיסגרפיה – מרפא בעיסוק בעל תואר מוסמך בריפוי בעיסוק.
·        לעניין הפרעה בעיבוד שמיעתי או בדיבור – קלינאי תקשורת בעל תואר מוסמך בהפרעות בתקשורת ממוסד אקדמי.
אבחון תקף יתאר את קשייו של הסטודנט בעבר ובהווה, יוצגו בו תוצאות מדידות (על פי נורמות מתוקפות גיל), המסבירות לאור הנתונים את מקורות הקושי ואת ההשלכות על תפקודו האקדמי, ויינתנו המלצות מנומקות לגבי ההתאמות בדרכי היבחנות בהתאם לקשיים שנמדדו. לא יתקבלו אבחונים שאינם מבוססים על דו"ח מפורט ועדכני (אבחון תקף לחמש שנים, לאחר מכן יש לחדשו). יש להבהיר לסטודנטים, שאבחון שאיננו עומד בקריטריונים לגבי אבחון תקף, לא יתקבל לבדיקה.
7.7.7 ככלל, סטודנט, שהוכר כבעל לקויי למידה ונמצא זכאי להתאמות, יהיה זכאי להתאמות שנקבעו למשך כל תקופת לימודיו לתואר. היחידה רשאית לקבוע שההתאמות יהיו בתוקף חמש שנים או פחות. סטודנט יוכל להגיש בקשה לשינוי התאמות או לתוספת התאמות. הבקשה תידון על ידי היחידה ואם תמצא היחידה לנכון, היא תעביר את השינויים לפקולטה.
 
7.8  בדיקת הבחינות
7.8.1  מזכירות החוג תעביר את מחברות הבחינה למורה בתוך 24 שעות מקיום הבחינה.
7.8.2  מחברות הבחינה יועברו לבדיקה בעילום שם. הדיקן רשאי לפטור מתקנה זו בחינות מסוימות, כשהנסיבות מצדיקות זאת.
7.8.3  משך בדיקת בחינות– המורה ימסור את הציונים ואת מחברות הבחינה  למזכירות בתוך שבועיים מיום הבחינה. במקרים מיוחדים רשאי הדיקן לאשר הארכה למשך בדיקת הבחינה, וזאת בתנאי שהמועד יובא לידיעת התלמידים. אישור ההארכה מותנה גם בכך שהציון יימסר במועד שלא יפגע באפשרותם של התלמידים להמשיך בלימודים ובאפשרות הכללת הציון בממוצע לצורך קבלת פרס הצטיינות.
7.8.4  מעקב אחר מסירת ציונים– מזכירויות ההוראה ידווחו למערכת הממוחשבת את מועד הבחינה, מספר הנבחנים ומועד החזרת הציונים.
7.8.5  איחור במתן ציונים– מזכירות ההוראה של הפקולטה ו/או מזכירות בית הספר תדווח ליו"ר ועדת הוראה על מורים שלא העבירו את הציונים במועד. יו"ר ועדת הוראה, לפי שיקול דעתו, יעביר את המידע לדיקן וליו"ר הוועדה לנוהלי הוראה ולימודים להמשך טיפול. עיכוב חריג ובלתי מוצדק ייחשב כעבירת משמעת ויובא לדין בבית הדין המשמעתי של הסגל האקדמי.
7.8.6  מתן ציון במקרה של ניגוד עניינים - מורה האמור לתת ציון בבחינה או בעבודה לתלמיד שהוא בן משפחתו בדרגת קרבה ראשונה או במצב אחר של ניגוד עניינים, יפנה לסגן הדיקן להוראה או ליו"ר ועדת הוראה אשר, לפי שיקולו, ימסור את העבודה או הבחינה לבדיקה ע"י מורה אחר או ע"י מורה נוסף או ינקוט כל אפשרות אחרת הנראית לו. ראו גם 4.2.1.1
 
7.9  פרסום ציונים
7.9.1  ציונים לתלמידים יפורסמו באמצעים הבאים:
·        בדף "מידע אישי לתלמיד" באתר האוניברסיטה באינטרנט (www.huji.ac.il), במסך "קורסים וציונים".
·        באמצעות המענה הקולי, טלפון  6584111 02
·        צג הטלפון הנייד, לתלמידים ששלמו דמי רווחה ומסרו את מספר הטלפון הנייד.
·        דואר אלקטרוני.
אין לפרסם ציונים על לוחות מודעות או באתר אינטרנט, בין באתר הקורס או באתר של הוראה מתוקשבת.
לא יתפרסמו ציוניהם של תלמידים החייבים שכר לימוד.
 
7.9.2  סולם הציונים:

 

בפקולטות:

מדעי הטבע, חקלאות,

מדעי החברה

בפקולטות:

מדעי  הרוח, מינהל עסקים, עבודה סוציאלית, משפטים ,רוקחות , ריפוי בעיסוק ,סיעוד , מדעי הרפואה

בפקולטות:

רפואה ;

רפואת שיניים;

מעולה

95 – 100

95 - 100

100-95

טוב מאוד

85 – 94

85 - 94

94-85

טוב

75 – 84

75 - 84

84-75

כמעט טוב

65 – 74

65 - 74

74-65

מספיק

55 – 64

60 - 64

 

נכשל

0 – 54

0 - 59

64-0

7.10 ערעורים על ציוני בחינות
7.10.1  תלמידים רשאים לערער על ציוני בחינה.
7.10.2  תלמידים השוקלים הגשת ערעור חייבים לראות את מחברת/טופס הבחינה לאחר מתן ציונים וכן לקבל מהמורה הסבר (הערות בגוף הבחינה דינן כדין הסבר).
7.10.2.1 מעמדו של עותק סרוק של בחינה המוצג לתלמיד באמצעות אתר מידע אישי זהה לעניין זה למחברת הבחינה.
7.10.3  ערעור יוגש בכתב בתוך שבוע מיום פרסום הציונים, תוך פירוט הנימוקים להגשת הערעור.
7.10.4  החליט המורה לבדוק את הבחינה מחדש, הציון שייקבע לאחר הבדיקה החוזרת יהיה ציון הבחינה.
7.10.5  הציון המתוקן, או החלטתו המנומקת של המורה, יימסר בתוך שבוע מיום הגשת הערעור. 
7.10.6  הפקולטה (ביה"ס) רשאית להאריך את התקופות האמורות להגשת ערעור ולמתן תשובה על ערעור, ובלבד שהתשובה לערעור תינתן לכל המאוחר שבוע לפני המועד הבא של המבחן ובתנאי שלא ייפגעו זכויות התלמידים. 
7.10.7  תלמיד הסבור כי קופח מטעמים אישיים, רשאי לערער בפני ראש החוג. בערעור יפרט התלמיד גם את הסיבות שהניעו אותו לפנות ישירות לראש החוג. אם המורה הוא ראש החוג, יפנה התלמיד את ערעורו לדיקן הפקולטה או למנהל ביה"ס או ליו"ר ועדת הוראה.
 
7.11  שמירת בחינות והחזרתן
7.11.1   קבלת מחברות בחינה- תלמיד רשאי לעיין במחברת/טופס הבחינה מייד עם פרסום הציונים, ולקבל את מחברת/טופס הבחינה. לאחר 3 חודשים מהמועד שנקבע לערעורים, ניתן להשמיד את מחברות/טפסי הבחינה.
7.11.1.2  מעמדו של עותק סרוק של הבחינה המוצג לתלמיד באמצעות אתר מידע אישי זהה לעניין זה למחברת הבחינה.
7.11.2    אבדן בחינה–  אם מחברת הבחינה אבדה סופית, בטרם נבדקה, יוצע לתלמיד לבחור בין האפשרויות הבאות:
א. להיבחן בבחינה חוזרת.
ב. לקבל ציון "עובר" (ציון מילולי).
ג.  לקבל ציון על סמך ממוצע ציוניו החלקיים באותו קורס, אם היו כאלה, ובתנאי שהמורה וועדת ההוראה הסכימו לכך.
7.11.3  אבדן בחינה לאחר שנבדקה ודווח ציון - יוצע לתלמיד לבחור בין האפשרויות הבאות:
א. השארת הציון בבחינה על כנו.
ב. בחינה במועד נוסף.
 
7.12  בחינות בעל פה-  יתקיימו בנוכחות לפחות שני בוחנים מהסגל האקדמי.
 
7.13  בחינות בית–  מטופלות לא כבחינות אלא כמטלות בכתב (ראו פרק 8).
 
7.14 בחינות ביניים – בבחינת ביניים שמשקלה 25% ומעלה מהציון הסופי בקורס יתקיים מועד ב'. פקולטה רשאית לקבוע שמועד ב' זה נועד אך ורק לתלמידים שנבצר מהם להיבחן במועד א'.
7.14.1  מועד ב' בבחינת ביניים שמשקלה עד 25% מהציון הסופי יאושר לתלמידים שלא נבחנו בבחינה זו מטעמים המצדיקים מתן אישור להיבחן במועד מיוחד, כמפורט בסעיף 7.4.